Strategie, proiecte şi investiţii în comuna Răuceşti

Proiecte de investitii pe fonduri europene

  1. “Lucrări de modernizare drumuri de interes local” – in valoare de 4.774.000 lei, realizat prin AFIR – PNDR, Sub-măsura 7.2.

Lungimea totală a drumurilor supuse lucrărilor de modernizare ce fac obiectul contractului este de 6,968 km, din care o lungime de 2,902 km reprezintă drumuri comunale iar 4,066 km drumuri sătești. Lucrarea se află în derulare, iar până în prezent  s-a pregătit terasamentul drumului, s-a așternut primul strat de asfalt, iar al 2-lea este în curs de realizare. Avem noroc de un constructor foarte bun care va duce la bun sfârșit acesta lucrare, chiar mai repede decât termenul estimat inițial.

  1. Înfiinţare şi dotare Grădiniţă cu program normal în satul Oglinzi, comuna Răuceşti, judeţul Neamţ” – în valoare de 2.638.000 lei, realizat prin AFIR – PNDR, Sub-măsura 7.2.

 Această investiție prevede construirea și dotarea unei noi gradinițe cu un număr de 4 clase; 1 spațiu multifuncțional; dotări cu mobilier; instalație de supraveghere video interioară și exterioară; instalație de aer condiționat; în fiecare sală televizor, laptop, videoproiector cu ecran; instalație de curenți slabi; imprimantă multifuncțională; 1 ecran LCD pentru o sală multifuncțională; sistem antiefracție; incălzire cu centrală proprie pe lemne; spații de joacă; spații verzi.

 Acest proiect de investitie se afla in etapa de realizare a proiectului tehnic, deja am primit avansul solicitat și urmează să demarăm în curând procedura de licitație pentru lucrare.

       3.  “Achiziția de dotări și echipamente corporale și necorporale pentru Căminul Cultural din satul Răucești, comuna Răucești, județul Neamț” – in valoare de 916.000 lei, realizat prin AFIR – PNDR, Sub-măsura 7.6. ”Investiții asociate cu protejarea patrimniului cultural”. Pentru acest proiect s-a semnat în această săptamână contractul de finanțare cu AFIR Iași și urmează să facem demersuri pentru obținerea avansului. Prin acest proiect se dorește a se achiziționa produse din următoarele categorii: costumație și instrumente muzicale pentru Fanfara Răucești și grupul de fluierași ai școlii, costume populare pentru ansamblul Oglinduța, pentru majorete, costume și accesorii pentru sărbatorile de iarna, piese de mobilier, echipamente IT, Electronice, o scenă mobila interioară complet echipată.

Proiecte din fonduri de la bugetul local

1. Îmbrăcăminte asfaltică ușoară pe drum sătesc Munteni, sat Răucești” pe o lungime de de 1,300 km”

2. Lucrări de reparații la carosabilul deteriorat (plombări cu asfalt) în suprafață de cca 4000 mp

3. Lucrări de modernizare DC 223, km 0+377-0+797, în satul Oglinzi.

4. Construirea unui nou sediu de primărie

Proiecte pe fonduri guvernamentale

  1. "Costruire pod b.a. Cucoșeni, comuna Răucești, județul Neamț" - 544.209,75 lei, MDRAP - PNDL
  2. „Reabilitare, modernizare si extindere cladire Liceul Tehnologic Oglinzi, in comuna Raucesti, județul Neamț” - 1.479.447,61 lei, MDRAP – PNDL

Proiecte viitoare

Avem in vizor, în luna noiembrie, depunerea unui proiect integrat prin GAL “Ținutul Zimbrilor” care constă în amenajarea a 2 parcuri de joacă, unul la Școala Răucești și celălalt la Liceul Tehnologic Oglinzi. Tot în cadrul acestui proiect dorim să realizăm și acoperirea terenului de sport din Răucești, sub forma de balon care va proteja de intemperii prin acoperiri cu pânza PVC cu inserție textilă, impermeabilă, iar elevii își vor putea desfașura orele de sport în bune condiții. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 200.000 Euro, și se află în stadiul de realizare a studiului de fezabilitate.

Strategia Comunei Raucesti 2014-2020

Deschide Strategie Strategia_Raucesti_final__2017.rar

Investiţii şi proiecte

descarca proiectul Portofoliu_proiecte.doc

Logon
Informatii utile