Dumitru Stan
- Război Blestemat”, lucrare monografică de valoare documentară ce cuprinde o perioadă zbuciumată a comunei Răucești (1937- 1947). Lucrarea a fost lansată în august 2009.
- „Toate drumurile duc la Baia” – Lucrarea a fost publicată sub egida Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor”, Filiala Neamţ, cu sprijinul concret al Primăriei comunei Răuceşti. Evenimentul a fost prilejuit de împlinirea a 580 ani de atestare documentară a Comunei Răucești. Lansarea a avut loc pe data de 25 iunie 2017.
Prof. Ioan Obreja
- „Urme de pași” – Cele 50 de poveşti de suflet care alcătuiesc volumul de faţă adună sub cele două coperți întâmplări din satul în care a copilărit autorul, dar şi de pe alte meleaguri pe unde l-au mai dus paşii. Lansarea a avut loc în luna mai 2013.
Prof. Gheorghe Agafițeicel ,care și-a dedicat viața pentru educația elevilor de la școala Săvești, a reușit să înființeze un muzeu de etnografie și să lanseze cărțile:
- Monografia satului Săvești
- Monografia comunei Răucești
Monografia este o lucrare complexă, îndelung așteptată, atât de specialiști, cât și de locuitorii comunei, de cei care îndrăgesc aceste meleaguri și vor să le cunoască istoria, să afle informații interesante despre trecutul acestor așezări și pot să-și facă o impresie imediată despre felul în care au evoluat, despre oamenii care le-au locuit.
Aceasta monografie vine în întâmpinarea nevoilor de promovare a educației culturale, de cunoaștere a istoriei satelor comunei Răucești – străvechi vetre de civilizație și cultură, de conștientizare a însemnătății istorice a acestor aşezări, vechi de mai bine de şase secole.
Monografia a fost lansata in ziua de 20 oct. 2019 la sala de festivitati Raucesti, eveniment organizat de Primaria Raucesti printr-un proiect realizat cu sprijinul C.J. Neamt, in valoare de 45.000 lei, realizandu-se 500 exemplare care au fost înmânate invitaților cu titlu gratuit.
Prof. Gheorghe si Ana Filip
- Tradiții în oglinda timpului” – culegere de folclor și tradiții. În realizarea acestei cărți au fost antrenați elevi în acțiuni de culegere a folclorului local, au fost ajutați să devină interpreții jocurilor sau cântecelor populare, au descoperit autenticitatea costumelor populare
Emilia Gafița
- Lumina din interior”- volumul de versuri, o incursiune în cosmosul CUVÂNTULUI.
Viorel Grigoriu
- Reguli de plutire – volum de versuri
Înv. Domnica Vrânceanu
- „Flori in calea Tineretului” – povestiri morale având ca scop educarea tinerei generații, o carte pe cât de veche, pe atât de plină de învățătură.
Prof. Vasile Vrânceanu
- Trecute vieți de truditori din Ținutul Neamțului
- Călător prin orașul Târgu Neamț de altădată și de astăzi
Licuța Pântia
- Țărăncuța de la Londra
- Între lacrimă și zâmbet – volumele de versuri
Poezia Licuței Pântia sensibilizează, emoționează, face sufletele să vibreze, într-un cuvânt, reușește să miște inimile celor care zăbovesc preț de o clipă asupra versului ei. Este o poezie scrisă mai mult cu inima decât cu condeiul și de aceea reușește să pătrundă în inimile și conștiința cititorilor.
Filmul documentar ”Dumnezeul lui Ion Creangă”– în regia lui Grid Modorcea, a fost realizat cu actori din comuna Răucești, alături de marele maestru Ernest Maftei, în anul 1996. Filmul a avut ca temă viata si opera lui Ion Creanga din perspectiva religioasa.
În rolul lui Nică a lui Ștefan a Petrei a fost Octavian Cozma, Smaranda Creangă a fost interpretată de Gabriela Vrînceanu (Manolache), bunicul David Creangă a fost interpretat de Vasile Cucoș, popa Duhu de preotul Mihai Vrânceanu.
Actorul Ernest Maftei a avut rolul povestitorului. Cele mai multe secvențe au fost filmate în satul Oglinzi și Răucești.(pus clipul de pe youtube)