Sari la conținut Salt la bara laterală stângă Salt la bara laterală dreaptă Salt la Footer

Anunţ activităţi pentru luna aprilie! „Şcoala altfel”

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a zăpezilor şi temperaturilor foarte scăzute din zona noastră, activitatea “Apa în natură – parte din viaţă”, nu se poate realiza de către grupurile de elevi în luna martie, conform graficului de activităţi al proiectului „Natura ne aseamănă, educatia ne deosebeşte”.

Astfel, în luna aprilie se vor desfăşura două activităţi de ecologizare:

1. “Apa în natură – parte din viaţă”

Descriere: Activitatea constă în igienizarea cursului de apă Sarata si Brustura. Grupul de elevi, părinţi şi cadre didactice, va fi împărţit pe grupe de lucru dispuse pe întreaga lungime a cursului apei. Elevii colectează deşeurile, le sortează iar părinţii, cu mijloace de transport proprii, le depozitează în spaţiul special amenajat.

2. “Învaţă-mă să ocrotesc natura”

Descriere: Activitatea constă într-o tabără de ecologizare a satelor Răuceşti, Oglinzi, Ungheni, Săveşti si zona turistica Monument – Cetatea Neamtului, Tg. Neamt. Elevii împărţiţi pe grupe vor desfăşura activităţi de colectare a deşeurilor în perimetrul zonelor afectate. Vor primi saci menajeri în care vor sorta şi colecta deşeurile şi vor îndepărta plantele dăunătoare. Pentru un impact mai mare asupra elevilor, în a doua campanie se va petrece o noapte în mijlocul naturii.

Pentru desfăşurarea acestor activităţi s-au achiziţionat următoarele: cizme cauciuc, saci menajeri, mănuşi unică folosinţă, sape, greble, lopeţi, lanterne, pelerine ploaie, corturi, saci de dormit, binoclu.

Ana Săvescu – referent programe-prognoze

Sari la conținut