Sari la conținut Salt la bara laterală stângă Salt la bara laterală dreaptă Salt la Footer

Joc şi voie bună de Ziua Comunei Răuceşti

Duminică, pe o vreme absolut superbă, locuitorii comunei Răuceşti s-au strîns laolaltă, în parcul din centrul localităţii. Scopul a fost ca fiecare dintre cei prezenţi  să se distreze, să se simtă bine şi să uite de grijile cu care se confruntă, de ziua comunei lor. Pentru că orice gospodar care se respectă trebuie să ştie să muncească, dar nu trebuie să uite nici să se distreze. Manifestarea a ajuns anul acesta la cea de-a şaptea ediţie. Primarul Ilie Apostoae, sprijinit de echipa de consilieri locali, s-a străduit să croiască pentru toţi cei prezenţi un spectacol pe cinste, din care nu a lipsit nici muzica populară, spre încîntarea celor vîrstnici, şi nici muzica uşoară. Programul artistic au reunit copiii de la şcolile din Răuceşti, dar şi ansamblurile folclorice din comunele învecinate, precum şi artişti deja consacraţi: Alessia, Mihaela Balaşca, Oana Creţu, Cornelia Ştefan şi Ramona Hobu. De departe, capul de afiş a fost ţinut de îndrăgitul duet format de Irina Loghin şi Fuego, aplaudaţi îndelung de întreaga asistenţă.
În deschiderea manifestării, un sobor de preoţi din parohiile comunei a oficiat o slujbă de sfinţire.
Alături de primar şi de locuitorii comunei au fost prezente oficialităţile judeţului, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, de­putatul Marius Rogin, primarul oraşului Tîrgu Neamţ, Decebal Arnăutu, precum  colegii lui Ilie Apostoae din comunele învecinate.
Ca în fiecare an, au fost omagiate şi de această dată cuplurile care şi-au sărbătorit „Nunta de Aur”, cele 21 de perechi primind din partea oficialilor locali diplome de onoare, flori şi cîte o sticlă de şampanie.

Ilie Apostoae, primarul comunei Răuceşti:
„Consider că această  întîlnire reprezintă un bun prilej de bilanţ în ceea ce priveşte activitatea mea din primărie. În cele două mandate ale mele, am reuşit să asfaltez 25 de kilometri de drumuri comunale şi sper că pînă la finele acestui mandat voi reuşi să mai asfaltez încă 10 kilometri, prin intermediul proiectului integrat pe măsura 322, în valoare de 2,5 milioane de euro. Se mai impune precizarea că toate drumurile săteşti sînt pietruite. Sper ca situaţia economică să se redreseze şi să obţin finanţare pentru proiectele importante pe care le am în lucru, unele deja acceptate la finanţare, altele depuse la Agenţia de Dezvoltare Rurală, la Ministerul Dezvoltării Rurale şi Turismului, la Ministerul Mediului sau la Ministerul Economiei. Mai exact, avem în vedere refacerea şi moder­nizarea drumurilor comunale Răuceşti- Săveşti- Şoimăreşti şi Săveşti – Ungheni, obiective investiţionale pe care eu le consider prioritate zero. În derulare se află şi investiţia la reţeaua de apă potabilă în satele Oglinzi şi Săveşti. La toate acestea se adaugă şi proiectul privind reţeaua de canalizare şi staţia de epurare pentru satele Răuceşti şi Ungheni. De asemenea, în prezent se aşteaptă un investitor care să realizeze lucrarea de aducţiune la reţeaua de gaz metan pentru comună. Şcolile au fost supuse unor ample lucrări de renovare, avînd acum acoperişuri noi, sisteme de încălzire centrală şi o bază materială demnă de invidiat. Acum este în lucru o nouă şcoală, în satul Ungheni, care va fi dată în folosinţă în acest an şcolar, dar şi la o grădiniţă cu 4 săli de clasă în Oglinzi. Totodată, în centrul comunei va fi ridicată o grădiniţă cu program prelungit, pentru toate aceste proiecte fiind deja obţinute aprobările. Lucrările de la parcul din Oglinzi se află într-un stadiu avansat, astfel că, începînd din această toamnă, locuitorii se vor bucura de o adevărată zonă de agrement, cu alei, cu spaţii de joacă pentru copii, străjuită de arbuşti ornamentali.”

Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ:
„Felicit echipa de consilieri locali, în frunte cu primarul Ilie Apostoae, pentru ceea ce au realizat. Comuna arată ca un veritabil oraş în devenire, şi nu peste multă vreme va rivaliza cu oraşul Tîrgu Neamţ. Vă doresc tuturor multă sănătate şi putere de muncă. Locuitorii comunei Răuceşti au dovedit, de-a lungul istoriei seriozitate, dragoste de ţară, dragoste de localitate. Sînteţi cei care păstrează cu sfinţenie tradiţia. În momentul în care au loc acele sărbători de la sfîrşitul anului, obiceiurile şi tradiţiile de la Răuceşti sînt extraordinar de apreciate. Oamenii din această comună au arătat mereu o profundă grijă faţă de copii. La toate şcolile din Răuceşti am văzut implicarea de care părinţii dau dovadă şi sprijinul pe care îl acordă cadrelor didactice. Din Răuceşti au plecat mulţi oameni cu o pregătire extraordinară, care au făcut cinste comunităţii lor, atît în ţară, cît şi peste hotare.”

 Deputatul Marius Rogin:
„Mulţumesc domnului primar şi consilierilor locali pentru invitaţia de a lua parte la acest eveniment, şi celor din comună le mulţumesc pentru că au susţinut această formulă de conducere. Este garanţia că atît proiectele aflate în desfăşurare, cît şi cele de perspectivă, vor fi duse la îndeplinire aşa cum se cuvine. Cred că în această comună, Consiliul local a ajuns la un numitor comun, chiar dacă membrii săi aparţin mai multor formaţiuni politice. Acest numitor comun este binele comunei şi bunăstarea dumneavoastră.”.

Decebal Arnăutu, primarul oraşului Tîrgu Neamţ:
„Ţin să vă spun că mă declar sprijinitorul tutu­ror locuitorilor din această comună, situată la doar cîţiva kilometri distanţă de oraşul pe care îl conduc. De aceea, consider că este normal să am obligaţia de a face tot ce îmi stă în putinţă, cu sprijinul conducerii judeţului şi al parlamentarilor nemţeni, pentru ca dumneavoastră să fiţi beneficiarii serviciilor existente în oraş, plecînd de la căminul cultural, şi ajungînd la spitalul orăşenesc. Mă aflu aici la invitaţia inimosului primar, Ilie Apostoae, pentru care mă simt onorat. Nu este uşor să organizezi un eveniment de o aşa amploare, de aceea ţin să îi felicit pe toţi cei implicaţi şi să le mulţumesc.”
Petrecerea a ţinut pînă tîrziu, în noapte, culminînd cu un foc de artificii care a brăzdat, preţ de cîteva minute, cerul de deasupra comunei.
Tina CONDREA

Ziua Comunei Răuceşti – Ediţia a VII-a

Pe data de 11 septembrie va avea loc Ziua comunei Răuceşti.

Program:

 • 12.45-13.00 Fanfara Casei de Cultură Tg. Neamţ
 • 13.00 Deschiderea oficială a manifestării – Salutări din avion
 • 14.00 Artişti în devenire – cântece şi dansuri populare – elevii şcolilor din comună

 

 • 14.30 Artişti consacraţi:
  • Irina Loghin
  • Fuego
  • Alessia
  • Oana Cretu
  • Mihaela Balaşca
  • Cornelia Ştefan
  • Ramona Hobu
 • 20.30 Foc de artificii
Vă aşteptăm să ne fiţi alături în această zi de sărbătoare!
Sari la conținut