Sari la conținut Salt la bara laterală stângă Salt la bara laterală dreaptă Salt la Footer

Strajerii naturii

Centrul Comunitar de Resurse Raucesti a castigat un nou proiect cu finantare de la Consiliul Judetean Neamt, intitulat „Străjerii naturii” adresat tinerilor din 5 localități situate la poalele Cetății Neamțului: Răucești, Brusturi, Drăgănești, Timișești și orașul Tg. Neamț.

Proiectul oferă posibilitatea de a desfăşura activităţi de educaţie ecologică prin care să cultivăm interesul şi dragostea elevilor pentru lumea înconjurătoare, pentru protejarea mediului.
Totodată urmăreşte responsabilizarea elevilor faţă de importanţa protejării mediului înconjurător, conturarea deprinderilor şi a atitudinilor de a preţui şi respecta mediul prin comportamente civilizate, dar şi sensibilizarea cetăţenilor privind importanţa mediului înconjurător.

Principalele activități sunt:
1. “Voluntari pentru verde” – Recrutarea si inscrierea participantilor dornici de a beneficia de o instruire nonformala in cadrul proiectului
2. ”Patrula Eco” – Activitate practică de identificare a surselor şi locurilor de poluare, atentionarea publicului, realizarea unor portofolii de fotografii si a unui film documentar pe cursul apelor.
3. „Apa are grijă de tine. Tu ai grijă de ea?” – Seminarii de instruire privind importanţa apei pentru viaţă
4. „Apa – Scop, Putere, Joc” – Activitati in aer liber, de instruire cu privire la rolul vital al apei, la scopul, puterea si jocul pe care aceasta le ofera (- organizarea drumetii prin imprejurimi, mergand la pas sau pe bicicleta si consumand apa plata; – organizarea unei vizite la Detasamentul de Pompieri Tg. Neamt, experimentand forta apei si primind informatii despre importanta existentei surselor de apa, despre regulile de prevenire a situatiilor de risc si comportamentul in situatii de risc; – excursie la „Strandul Tineretului Piatra Neamt”, despre importanta apei in igiena si mentinerea sanatatii, pentru relaxare; – ateliere de lucru pentru realizarea unei Expozitii photovoice „Un strop de atentie pentru un strop de apa”)
5. „De Ziua Internaţională a Grădinilor Zoologice şi Parcurilor” – Excursie ecologica educativa pentru cunoasterea mediului: Tg. Neamt – Parcul Natural Vânători Neamţ – Poiana Teiului – Borca – Brosteni – Dorna Arini – Rezervatia naturala Cheile Zugreniului (urcare pe Rarau) – Vatra Dornei – Campulung Moldovenesc – Gura Humorului – Falticeni – Tg. Neamt. Aceasta drumetie in natura are rolul de a dezvolta organizatia precum şi a spiritului eco-civic. Tinerii vor învaţa să colaboreze eficient şi plăcut, astfel încât să crească gradul de participare individuală şi să poată rezolva în colectiv probleme complicate. Formarea spiritului de echipă este solutia perfecta pentru consolidarea echipei, iar aceasta excursie in natura va contribui la cresterea increderii in sine a participantilor, cresterea tonusului si conditiei fizice si mintale, a solidaritatii si responsabilitatii.
6. ”Reciclare creativa” – Activităţi creativ-competiţionale: concursul de obiecte realizate din materiale reciclabile, Parada de moda ECO „Green Fashion”.
7. „Ocrotiti zambetul planetei” – Campanii de educare si constientizare a publicului cu privire la protectia mediului de Ziua Internaţională Pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale. (distribuirea de pliante cu mesaje informativ-educative, oferirea de flori cetatenilor aflati în parcuri, pe strazi, in oraşul Tg. Neamţ; realizarea de desene pe asfalt si trotuare ale căror temă principală o va constitui ocrotirea planetei).

Sari la conținut